بازدیدها: 0
برای درمان بلغم تا آخر با ما همراه باشید .
در طب سنتی افراد دارای مزاجهای متفاوت هستند. این مزاجها یا طبعها، هرکدام ویژگیهای مخصوص
به خود را دارند و در نتیجه افراد باید با توجه به طبع خود، از بهترین روش های کاهش وزن
مناسب پیروی کنند تا سلامت آنها حفظ شود. برای مثال ممکن است برای فردی مصرف
گوشت گاو یا ماهی بسیار مفید باشد
و برعکس شخص دیگری با خوردن هر کدام از این مواد غذایی دچار احساس بی حالی و مریضی شود ویا حتی سبب
اضافه وزن در او گردد.
مزاج شناسی افراد به صورت طبیعی ممکن است یکی از چهار طبع (چهار خلط) دم، صفرا، بلغم و سودا باشند؛
اما در اثر مصرف برخی از مواد غذایی ویا به دلیل سبک زندگی، ممکن است
یکی از این خلطها در فرد افزایش پیدا کند و در نتیجه وضعیت سلامت فرد تغییر کند.
برای مثال ممکن است صفرای فرد افزایش پیدا کند ویا سودا یا بلغم در بدن فرد تجمع پیدا کند.
یکی از مزاجهایی که در بسیاری از افراد در جامعه وجود دارد،
مزاج بلغم است که به آن طبع سرد و مرطوب نیز گفته میشود.
از ویژگیهای این طبع میتوان به موی نازک و پوست و موی روشن اشاره کرد.
دیگر ویژگی ظاهری افراد بلغمی چاقی است که به صورت اندام گلابی و بیشتر در ناحیه شکم تخت و پهلو شکل
میگیرد.
بلغمی ها بسیار نفخ میکنند، به همین دلیل اغلب نیازمند
مصرف گرمیجات، برای کاهش درد معده هستند. علائم دیگری که نشان دهنده غلبه بلغم در فرد است،
شامل ترشی دهن، سردی دست و پوست شل، خواب آلودگی، جاری شدن آب از دهان
هنگام خواب، هضم بد ودیر غذا، سستی و ضعف،
زیادی دفع ادرار و دفع ادرار با فشار زیاد
، کم شدن حواس، پادرد و زانو درد، قولنج در کمر و گردن و شانهها، تنگی نفس، تپش قلب،
ایجاد لکههای قهوهای در چشم و… هستند.
بلغم چیست ؟برای اصلاح مزاج بلغمی افراد باید غذای رژیمی خود را تغییر دهند و تا حد امکان تغییر محل زندگی
نیز می تواند در ارتقای سلامت افراد موثر باشد به دلیل طبع سرد و مرطوب افراد با مزاج بلغمی بهتر است
تا حد امکان در مناطقی که خشک و گرم هستند زندگی کنند به عنوان مثال زندگی
در استانهای شمال کشور به دلیل بالا بودن میزان رطوبت می تواند سبب ایجاد پا درد کمر درد و قولنج
این افراد شود.
انواع لبنیات همچون شیر و ماست، ترشی، شور، گوشت گاو و گوساله (چون طبع سرد هستند)،
عدس، قارچ، سیب زمینی، گوشت سفید یعنی مرغ و ماهی (به خصوص برای روماتیسمیها)،
میوه ترش و نرسیده، جو برای مثال در سوپ جو یا نان جو، لیمو شیرین،
خیار، نارنگی، کیوی، نسکافه و قهوه و چای، کره گیاهی، روغن نباتی، برنج، نوشابه،
سوسیس و کالباس و… هستند. این مواد غذایی سبب افزایش بلغم در افراد بلغمی میشوند
و چنانچه از آنها استفاده میکنند، حتماً باید با مصلح همراه باشد .
به منظور آمادهسازی دمنوشهایی با طبع گرم میتوانید از ادویههای گرم
نظیر دارچین، زعفران، زنجبیل و. . استفاده کنید. استفاده از دمنوش و ادویههای گرم با بالا بردن
متابولیسم و سوخت و ساز بدن سبب کاهش وزن میشود.
اگر به دنبال کاهش وزن هستید، فراموش نکنید که بهتر است از دمنوشهایی که
دارای طبع سرد هستند دوری کنید.
دمنوش به لیمو از نظر طبعشناسی دارای طبعی گرم و خشک است. به همین دلیل این دمنوش برای افراد بلغمی
مناسب بوده .
در خصوص میزان آنتی اکسیدانهای موجود در این دمنوش هم باید بدانید
که میزان آنتی اکسیدانهای آن به طور تقریبی با میزان آنتی اکسیدانهای موجود در چای سبز برابر است.
این برابری در حالی است که دمنوش به لیمو در مقایسه با چای سبز طعم ملایم و بهتری دارد.
یک فنجان آب جوش را درون قوری بریزید و سپس یک قاشق غذا خوری به لیموی خشک شده
به آب درون قوری اضافه کنید. سپس به مواد درون قوری 10 دقیقه زمان بدهید تا دم بکشد،
به همین آسانی دمنوش به لیمو شما آماده است. برای طعم بهتر دمنوش
بعد از آمادهسازی میتوانید یک قاشق غذا خوری عسل به آن اضافه کرده و دمنوش خود را میل کنید.
دمنوش به لیمو و آویشن:
دمنوش به لیمو و آویشن خواص زیادی دارد که از آن جمله میتوان
به مؤثر بودن بر روی تقویت حافظه و همچنین کمک به بهبود مشکلات
معده افراد سرد مزاج اشاره کرد.
از طرفی دیگر خود گیاه آویشن خواص بینظیری برای پوست و مو داشته و مصرف منظم
آن سبب از بین رفتن شوره و ریزش مو شده و همچنین در درمان جوش صورت نیز مؤثر میباشد.
دمنوش دارچین در بین خانوادههای ایرانی
محبوبیت زیادی داشته و به همین دلیل بسیاری از افراد با این دمنوش شگفتانگیز
و خواص آن آشنایی دارند.
اگر بلغمی مزاج هستید با مصرف منظم دمنوش دارچین
تا حد زیادی میتوانید بر بلغم خود غلبه کنید.
یکی از مهمترین خواص دارچین کنترل کلسترول بد و چربی خون است